1. Главная
  2. Блог
  3. «Електронні замки - це елемент управління готелем». Інтерв'ю з керівником компанії "Майтек" Віталієм Сторожуком. Частина 1

«Електронні замки - це елемент управління готелем». Інтерв'ю з керівником компанії "Майтек" Віталієм Сторожуком. Частина 1

29 вересня 2020
508

Електронні замки з пластиковими картами або чипами замість ключів-залізяк гості готелів уже оцінили: це зручно і надійно, красиво і сучасно. А для готельєрів електронні замки стали важливою частиною системи управління готелем. Про це, розповів директор компанії "Майтек" Сторожук Віталій Ульянович.

- Віталій Ульянович, поясніть, будь ласка, наскільки активно витісняються механічні замки електронними аналогами в українських готелях і санаторіях?

- Співвідношення між електронними і традиційними механічними замками в готелях і санаторіях поки має значну перевагу на користь останніх. Ми оцінюємо частку готелів, в яких встановлені електронні замки, в 10-15% від їх загального числа. Але ця частка постійно і досить швидко зростає. Системи електронних замків вже близько двох десятків років є стандартом і обов'язковим інструментом у світовій готельній індустрії. Без них ефективне управління таким складним організмом як готельний комплекс фактично неможливо. Сьогодні практично всі нові готелі обладнуються системами електронних замків. Активно йде процес реконструкції та оновлення існуючих готелів, санаторіїв, пансіонатів, які були побудовані ще в радянські часи. І двері, які вони відкривають для своїх гостей після реконструкції, як правило, обладнані електронними замками.

- Розкажіть про переваги електронних замків.

- Вони очевидні, це розуміють і гості, і оператори готелів. Наявність електронних замків допомагає адміністрації готелю самій визначати, хто, куди і коли може увійти. Наприклад: директор - в будь-який час до всіх приміщень готелю; портьє - в усі номери готелю в свою зміну плюс службовий вхід і їдальня під час обіду; покоївка - тільки в ті номери, які вона прибирає тільки в свою зміну, плюс службовий вхід і їдальня.





По-друге, адміністрація отримує інформацію про те хто, куди і коли входив. Таким чином, можна істотно обмежити коло підозрюваних в разі крадіжки. Завжди є об'єктивна інформація про те, хто, кому і коли робив ключі - таким чином, повністю виключається можливість так званого «лівого» поселення. Адміністрація на власний розсуд може надавати різні ступені доступу постояльцям. Наприклад, клієнт, вперше зупинився в готелі і не має так званої «історії гостя», отримує доступ лише до ліфта з холу готелю, може піднятися тільки до свого поверху і увійти в номер, а також пройти через центральні двері готелю в нічний час. А особливо важливий гість отримує картку з можливістю доступу на будь-який поверх готелю, в сауну і оздоровчий центр плюс може використовувати картку для розрахунків в барах і ресторанах готелю, при користуванні гаражем.

Сучасні системи замків для готелів вже не є лише системами замикання. До цих їх функцій додалися такі, як управління різними електропристроями - ліфтами, воротами гаражів, шлагбаумами, кондиціонерами та освітленням усередині номерів, також це ще й можливість безготівкових розрахунків усередині готелю.

- Вигоди для гостей теж очевидні ...

- Коли вони залишають номер, вже немає необхідності здавати ключ портьє. Якщо в номері проживає кілька людей, кожен з них може отримати свій персональний ключ. Ключ-карта може служити універсальним платіжним засобом на території готелю і, тим самим, позбавляє гостей від необхідності постійно мати з собою готівку.

- Чи легко управляти системою замків?

- Навчання персоналу управління - це один з найважливіших етапів в процесі установки системи, якому фахівці нашої компанії приділяють особливу увагу. Спеціалізована готельна система управління контролем доступу повинна бути проста в освоєнні. Наприклад, система управління замками від Майтек розроблялася у співпраці з працівниками готелів, щоб зробити її простий і максимально зручною для роботи. Тому видати новий ключ гостю або перепрограмувати вже наявний - справа кількох секунд.

+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню