1. Главная
  2. Блог
  3. Етапи автоматизації ресторану

Етапи автоматизації ресторану

24 березня 2021
425

Модулі під різні завдання ресторану, довідники та навчання персоналу: про що важливо пам'ятати, автоматизуючи ресторан

У сфері гостинності автоматизація стала необхідною умовою конкурентоспроможності бізнесу. Тому всі ресторатори рано чи пізно замислюються, як удосконалити роботу закладу за допомогою сучасного програмного забезпечення. Правильна автоматизація допомагає прорахувати і знизити витрати, поліпшити сервіс, контролювати роботу лінійного персоналу і позбавити працівників від багатьох рутинних завдань на кухні і складі, в залі і офісі. Все це призводить до підвищення доходів закладу.

Автоматизація ресторанного бізнесу складається з декількох етапів: покупка обладнання, вибір і установка програмного забезпечення, складання довідників (меню, технологічні карти), навчання персоналу. У статті ми розберемо важливі моменти, на які варто звернути увагу, автоматизуючи заклад.

Вибір модулів

Купуючи r_keeper, ресторатор отримує професійну систему автоматизації, яку можна налаштувати індивідуально під кожну концепцію і формат, використовуючи додаткові модулі. Вибір конфігурації r_keeper залежить від розміру підприємства, його індивідуальних особливостей, бюджету, і завдань, які повинна вирішувати автоматизація. Для правильного вибору модулів спробуйте відповісти на наступні питання:

  • Яким буде формат закладу? Якщо планується не повноцінний ресторан, а фудтрак або сезонне кафе-морозиво, зверніть увагу на r_keeper Lite, щоб заощадити на обладнанні і не купувати моноблок, касовий апарат і сервіс-принтер на кухню. R_keeper Lite встановлюється на планшет, який займає зовсім мало місця, а можливостей системи цілком достатньо для автоматизації невеликих кав'ярень, кальяну, фреш-барів і виїзної торгівлі.

  • Який бюджет закладено на автоматизацію? Початківець ресторатор може не купувати відразу повний пакет ліцензій і програм, а взяти їх в оренду. R_keeper Cloud - повноцінна версія r_keeper з усіма можливостями, яку ви оплачуєте тільки в ті місяці, коли використовуєте. З мінімальними вкладеннями користувачі отримують систему, в яку входять: касова станція, станція менеджера, складський облік StoreHouse, ЕГАИС і система лояльності.

  • Чи буде доставка? Якщо заклад пропонує послуги доставки, вам стане в нагоді r_keeper Delivery POS - модуль для прийняття і контролю виконання замовлень через касу r_keeper, що автоматизує всі етапи обробки замовлення, від його прийому до вручення клієнту.
    Які особливості є у вашого закладу? Наприклад, якщо в ресторані треба збільшити швидкість прийняття замовлення, з цим допоможе «Мобільний офіціант» - додаток для смартфона, який замінює паперовий блокнот і дозволяє офіціантові відправляти замовлення на касу, перебуваючи біля столика гостя. Це скорочує час прийому замовлення: працівники не стоять у черзі до POS-терміналу, як це буває в пікові години.




Ми перерахували лише деякі моменти, на які варто звернути увагу, вибираючи конфігурацію r_keeper. Щоб ефективно автоматизувати заклад, зателефонуйте нам або нашим представникам, розкажіть про побажання та особливості закладу, і ми допоможемо зробити вибір.
заклад довідників

Інший важливий момент при автоматизації ресторану - заклад довідників. Всі довідники повинні бути продумані так, щоб з ними було зручно працювати, і вони давали правильну аналітику.

Наприклад, структура меню повинна бути зручною не тільки для гостей, але і для офіціантів, щоб вони могли швидко знайти замовлену страву і відправити його на кухню. Програма r_keeper дозволяє реалізувати різні варіанти організації страв в системі: з будь-якою кількістю вкладень, доповнень, заміток, присвоєнням кольору, картинки і опису для кожної кнопки. Шукати страви можна по частині найменування або коду, а закінчилися позиції перенести в стоп-листи. Ви можете налаштувати доступ до довідників для кожного певного співробітника і касового терміналу.

Обов'язково заводите всіх офіціантів в систему з індивідуальними обліковими записами - якщо всі працюють під однією карткою, в подальшому ви не зможете використати частину звітів: по відпрацьованому часу, особистих продажів, контролю небезпечних операцій.

Чим грамотніше складені довідники, тим зручніше буде працювати. Від них також залежить швидкість обслуговування, прибутковість і аналітика в ресторані.


+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню