1. Главная
  2. Блог
  3. Особливості роботи систем енергозбереження для готелів

Особливості роботи систем енергозбереження для готелів

17 вересня 2020
935

Енергозбереження для готельного господарства особливо актуально, так як готелі відзначають зменшення прибутковості разом із зростанням цін на ресурси і комунальні послуги. Впровадження зберігаючих технологій і установка спеціального обладнання дає готелям очевидні переваги, що дозволяють економити до 50% бюджету.

Як працюють системи енергозбереження

Номери сучасних готелів обладнані телевізорами, міні-холодильниками, спліт-системами, вентиляторами і люстрами. Тому основне споживання електроенергії, де необхідно застосовувати сучасні технології для її економії, відбувається в системах опалення, вентиляції, кондиціонування і освітлення.

Опалювальні системи оснащуються автоматизованими вузлами управління, де можливо встановити авторегулювання кожного фасаду. Розміщення вузла нагріву гарячої води в індивідуальні теплові пункти в поєднанні з установкою приладів індивідуального обліку споживання води у багато разів підвищує енергоефективність готелів.





Значну економію електроенергії дає використання в системі механічної витяжної вентиляції пристроїв автоматичного регулювання. Більш сучасним способом є установка рекуператорів, що забезпечують повернення теплого повітря і його використання для нагрівання холодного припливного потоку.

Популярними екологічними і енергозберігаючими програмами є використання сонячних колекторів та теплових насосів. Вони працюють за принципом перетворювачів сонячної енергії в теплову, за допомогою теплоносія, що циркулює по магістралях від електронасоса, та нагріває воду.

Для отримання електроенергії застосовуються паливні елементи, вітрогенератори, а також сонячні батареї, що працюють як напівпровідники, перетворюючи енергію сонця в електричну. Багато приладів освітлення, побутова техніка та електронні замки цілком можуть працювати від таких джерел.

Сучасним енергозберігаючим рішенням є застосування газопоршневих електростанцій (когенераторів) на базі газових двигунів. Вони дозволяють отримувати відразу два види енергії: електричну і теплову.

Ефективним є застосування енергозберігаючих освітлювальних приладів в системах управління освітленням. За допомогою датчиків освітленості і присутності, реле витримки часу і мережевих рішень автоматизації, що включають світлові сцени, автопарковки і вітрини, відбувається керування освітленням. В залежності від категорії готелю, можуть застосовуватися різні системи - від локальних автоматів до систем, інтегрованих в єдину мережу управління з інженерним обладнанням будівлі.

Ho-Co - це сучасна система управління і контролю всіма ресурсами підприємства, що забезпечує оптимальний і економічний режим їх використання без шкоди комфорту гостей готелю.


+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню