1. Главная
  2. Блог
  3. Параметри r_keeper: налаштовуємо систему під себе

Параметри r_keeper: налаштовуємо систему під себе

14 травня 2021
457
Кожен довідник r_keeper містить багато варіантів використання, які залежать від формату закладу, прав співробітників, дати і часу, типу гостей і т. Д. Крім варіантів роботи довідників, в r_keeper є спеціальний розділ Параметри для персоналізації системи.

Всі параметри можна розділити на шість типів:

  • Числові параметри, в яких можна вказати число. Наприклад, в параметрі «підтверджує кількість» вказують кількість страв, а при спробі введення більше якого потрібне підтвердження.
  • Параметри із зазначенням часу. Наприклад, в параметрі «Максимальна тривалість зміни» можна задати кількість годин, і співробітники не зможуть відпрацювати більше, ніж вказано.
  • Строкові. У цьому типі можна прописати необхідні значення, наприклад, параметр «Формат найменувань страв», в якому вказується, що має відображатися в назві страви на касовій станції. Далі ми поговоримо про нього докладніше.
  • Логічні. Вони мають чекбокс, що включає і відключає роботу параметра. Наприклад, чи буде працювати r_keeper з бонусами (так / ні).
  • Перераховуючі. Значення параметра можна вибрати з заздалегідь визначеного списку, наприклад, «Використовувати кількість гостей: не використовувати, необов'язкове властивість, обов'язкове властивість».
  • Параметр типу «посилання». Наприклад, параметр «Класифікація взаємозамінних страв», в ньому можна вказати класифікацію, яку ви хочете використовувати.

Розберемо декілька параметрів більш докладно.

«Початкове вікно» - параметр задає стартове вікно програми, яке відкривається після реєстрації на POS-терміналі. Ви можете вибрати зі списку, яке вікно повинно відкритися після розблокування каси: головне меню, швидкий чек, створення замовлення, вибір замовлення, форма «Доставка» тощо. Параметр можна налаштувати однаково для всіх користувачів, або індивідуально для кожного співробітника або кожної станції. Наприклад, у касира фастфуду при вході в систему може відразу відкриватися швидкий чек, в офіціантів - сітка замовлень, а у співробітника, що відповідає за доставку - модуль доставки.



«Очищати залишки по стравах». Якщо в ресторані користуються стоп-листами r_keeper, після закінчення роботи і закриття зміни, в залежності від значення цього параметра, заборонені і обмежені страви можуть або обнулятиметься, або переходити на наступну зміну, щоб менеджерам з ранку не доводилося заново вносити весь список, а тільки перевірити його актуальність і при необхідності скоригувати.

«Використовувати зберігається коментар». Параметр включає можливість додавати коментарі для столу. Це може бути зручно для фіксування якоїсь додаткової інформації по гостям або замовлення. Наприклад, «о 22:00 винести торт зі свічками», «пересадити, якщо звільниться столик на веранді» та ін. Заповнення коментаря можна залишити на розсуд офіціанта, а можна зробити обов'язковим властивістю.

«Формат найменувань страв». У стандартному варіанті цей параметр не заповнений, і на станції відображається тільки назва страви. Але якщо виникне необхідність, в нього можна прописати і інші варіанти. Наприклад, додати до назви ціну або замість повного імені вказати короткий варіант. Детальніше про роботу параметра.

«Реальна інкасація». Параметр дозволяє контролювати гроші в касі і звіряти їх з реальною щоденною виручкою. З включеним параметром «Реальна інкасація» при закритті касової зміни програма попросить перерахувати і ввести реальну суму готівки в касі. Без цього зміна сторін не закриється. Інформація про розрахункову і реальну суму готівки зберігається і аналізується r_keeper в звіті по інкасації. Він показує суму готівкової виручки, суми, введені співробітниками, і різницю між ними. Детальніше про роботу цієї настройки.

За допомогою цих та інших параметрів ви зможете налаштувати автоматизацію r_keeper, незалежно від складності і формату бізнесу.


+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню