1. Главная
  2. Блог
  3. Порівняння систем автоматизації R-Keeper і iiko. Частина 1.

Порівняння систем автоматизації R-Keeper і iiko. Частина 1.

16 вересня 2020
860

Маленька передісторія.


Уявити собі заклад громадського харчування, де немає системи автоматизації бізнесу і процесів, можна. Але якщо мова йде про серйозний бізнес - то це просто нереально, оскільки вручну встежити за всіма процесами просто неможливо. Сьогодні мова піде про найбільш популярні програми для автоматизації ресторанного бізнесу - R Keeper і Iiko. У статті ми постараємося розібрати їх особливості, переваги та недоліки.

Почнемо з невеликої історичної довідки. Кіпер був створений в 1992 році. На той момент - це був довгий крок вперед, оскільки українських розробок на той момент не було, і ресторанам доводилося користуватися закордонними програмним забезпеченням. Вони були не адаптовані під наші реалії, тому працювати з таким софтом було дуже важко.

Айко - це відносно молоде рішення, яке молодше свого конкурента на цілих 15 років (воно з'явилося в 2007 році).



Перейдемо безпосередньо до першої частини нашої статті.

Частина 1. Куй залізо не відходячи від каси, тобто від кіпера.


Для початку пропонуємо Вам детально пройтися по касовій частині, без якої не обходиться жоден заклад будь-якого масштабу і формату. Розглянемо на прикладі ресторану швидкого обслуговування. Коротко і тезисно.


Додатковий монітор касира.

Як в Кіпері, так і в айко існують модулі, які відповідають за певні завдання. Однак, якщо у Вас ресторан швидкого обслуговування, Вам точно доведеться розщедритися на придбання додаткових модулів. Це стосується модуля для управління і програмування контенту на дисплеї каси, розгорнутому для гостя. На ньому відображається поточне замовлення, рекомендації страв (наприклад, бургер і картопля - кава за півціни), інші спеціальні пропозиції, рекламні ролики. Вибираючи iiko - це будуть додаткові витрати. У Кіпері ж в незалежності від кількості станцій, модуль додаткового екрану встановлюється абсолютно безкоштовно.

Меню-борди

Теж стосується і меню-борда. У базовий функціонал R-Keeper каси вже входить ця опція. Погодьтеся, економія є. І чим більший у Вас ресторан або кількість закладів, тим більше вигода.




Підказки касирам

Думаю, всі ми були хоча б один раз в ресторані швидкого обслуговування, тобто у фастфуді. І коли Вам касир пропонує разом в гамбургером взяти ще картоплю і напій, думаєте це він з голови або зошити? А ось і ні) Програмне забезпечення R-Keeper виводить на екран підказки, які дозволяють збільшити середній чек. А це - один з найголовніших чинників в ресторанному бізнесі. Тому R-Keeper допомагає Вам заробляти більше, на відміну від програми-аналога.

Система лояльності

Розгорнутий аналіз систем знижок і бонусів представимо пізніше. Йтиметься про модулі R-Keeper CRM, який має повноцінний функціонал бонусно-депозитної системи. Зараз же пройдемося по базовому функціоналу кіпер каси. Айко дозволяє давати стандартні фіксовані знижки. Наприклад, 3%, 7%, 10% і так далі. В R-Keeper крім описаних стандартних знижок існує можливість давати знижки на конкретну страву, меню (обіди, сніданки), фіксований час. Погодьтеся, стандартними знижками зараз мало кого здивуєш. У Кіпері ж Ви можете внести різноманітність.

Кіоски самообслуговування

Найчастіше дуже втомлює стояти в черзі і чекати, поки касир прийме замовлення. Для прискорення процесу існує модуль R-Keeper «Кіоск самообслуговування», який дозволяє гостю самостійно зробити замовлення на терміналі і відразу ж оплатити його. Десятки ресторанів найвідоміших світових франшиз, що працюють з системою R-Keeper, використовують подібну систему в Україні. А тепер подумайте і скажіть, чи багато Ви бачили кіосків самообслуговування з програмою iiko?


Підбиваючи підсумки першої частини нашої розповіді, хотілося б відзначити:

Схожість продуктів є. І Ви прекрасно розумієте, хто з кого брав зразок і приклад. Ні в якому разі не говоримо нічого поганого, але більше 25 років на ринку автоматизації і більше 50 000 закладів, автоматизованих R-Keeper - це знак якості і довіри. Функції, наявні в касі R-Keeper, просто відсутні у аналогічного софта. Вибираючи програмне забезпечення, звертайте на це увагу. Кіпер допомагає Вам заробляти. Функції підказок в інтерфейсі касирів зможуть збільшити середній чек замовлення. Купуючи iiko, Ви неминуче зіткнетеся з необхідністю додаткових витрат на придбання модулів (екран покупця, меню-борд). Вибираючи ж R-Keeper, вони дістаються Вам абсолютно безкоштовно.


Перша частина підійшла до кінця.

Далі більше.

Слідкуйте за новинами і Ви дізнаєтеся багато цікавого.

Дякуємо Вам за увагу!

Ваш Майтек.

+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню