1. Главная
  2. Блог
  3. Порівняння систем автоматизації R-keeper і iiko. Частина 2.

Порівняння систем автоматизації R-keeper і iiko. Частина 2.

16 вересня 2020
610

"Остерігайтеся незначних витрат - маленька пробоїна потопить великий корабель."

Б. Франклін



Це не черговий курс з розряду «Як заробити мільйон» або «Як правильно побудувати бізнес». Ні. Це продовження баттла Keeper Vs iiko, мета якого - донести факти і проінформувати Вас про плюсі та минуси програм.

Так ось. Незначні витрати: до чого це? У цій статті ми не будемо давати порад, як зберегти або примножити прибуток у Вашому закладі. Ми поговоримо про досить витратну частину у відкритті або модернізації закладу - таку, як автоматизація.

Початкові інвестиції у відкриття закладу дуже великі. Тут Вам і ремонт, і обладнання для кухні, і меблі, і оренда, і багато-багато «і». Найчастіше, таку складову, як програмне забезпечення та касове обладнання, ресторатори залишають на заключний місяць (а то і менше) до відкриття.

У цій ситуації дійсно кожна копійка на рахунку. І вартість грає далеко не останню роль.

У цій статті ми на прикладі ресторану покажемо, що означає не підсісти на голку айки і постійно не платити, платити, платити за нові і нові програми, про які Ви не говорили на стадії переговорів.

Щоб Ви зрозуміли, які функції є у ​​того чи іншого модуля, ми їх перерахуємо на прикладі ресторану повного сервісу.



R-keeper


  • R-Keeper модуль «Менеджер»: серверна частина R-keeper, управлінська частина, управління одним рестораном або мережею ресторанів, звіти; аналітика; управління працівниками, правами, обладнанням, меню, акціями, грошима, знижками.
  • R-Keeper модуль «Каса»: програмна частина для каси ресторану.


iiko

  • IikoFront: автоматизація касової станції.
  • IikoOffice: автоматизація обліку.
  • IikoServer: сервер iiko в ресторані.
  • IikoTable Service: управління столиками, карта столів.


Ви скажіть: і що? Начебто, все дуже схоже. Але це на перший погляд. Перейдемо до конкретики.



Серверний модуль.


За що Ви платите, купуючи Айко?


За модуль iiko server. Детальніше про нього.

  • По-перше, купується на кожен заклад.
  • По-друге, є дуже і дуже цікавий момент, про який дилери ніколи не говорять. iiko server дозволяє підключати максимум 6-7 станцій (касирів, офіціантів, доставки). Якщо ризикнете підключити більше - в розпал роботи ресторан може просто «стати»
  • По-третє, якщо не ризикнете, то при розростанні закладу Вам доведеться жоден раз платити за одну лише можливість просто підключати додаткові місця.


За що Ви платите, купуючи Р-Кіпер?


Ви платите один раз лише за один модуль - R-Keeper Менеджер. Одне, п'ять або сто закладів у Вас. Доставка, екрани кухарів, офіціантські станції - кількість не має значення. R-Keeper Менеджер дозволяє підключати НЕОБМЕЖЕНУ кількість робочих місць.




Бек-офіс.


Про можливості облікової частини розповімо в наступних раундах. Зараз мова піде про правила ліцензування.

За що Ви платите, купуючи Айко?


За модулі iikoOffice.

  • Так ось: ліцензія iikoOffice дає можливість одночасно працювати тільки ОДНОМУ управлінцю. Звичайно, Вам «айковці» можуть сказати: домовтеся між собою, хто коли буде заходити в програму. Але Ви уявляєте собі ситуацію, коли засновник або власник дзвонить бухгалтеру і каже «Вийди з програми». Або ж у Вас великий управлінський склад, маркетолог, менеджер ресторану. Кожного керівника цікавить певний вид звітів, у кожного лінійного фахівця свій фронт роботи. Погодьтеся, погана ідея по черговості заходити в софт.
  • Або ж варіант 2: купуйте, купуйте і ще раз купуйте ліцензії iikoOffice, щоб зі спокійною душею Ваші співробітники і Ви самі могли працювати в управлінській частині.


За що Ви платите, купуючи Р-Кіпер?


R-Keeper Менеджер

Так-так. Ви все правильно прочитали. Кіпер Менеджер - це не тільки серверна частина, а й управління. Звіти, аналітика, управління працівниками, правами, обладнанням, меню, акціями, грошима, знижками. При чому, кількість робочих місць управлінців - не обмежена. І він купується один раз на всю мережу! Все просто, зрозуміло і вигідно.




Додаткові станції офіціантів.


У більшості закладів є не одна, і не дві станції офіціантів. Схеми різні: одна фіскальна і додаткові станції для офіціантів, або кожна з них може друкувати чеки. Все це залежить від кількості залів, наявності літніх терас, кількості співробітників на зміні і ролей матеріально-відповідальних осіб.

За що Ви платите, купуючи Айко?


За модулі iikoFront і iikoTable Service

Крім касової програми, платите за ще один модуль table service, який відповідає за управління столами. У кіпері ж його функціонал вже закладено в касу.

За що Ви платите, купуючи Р-Кіпер?


Тільки за R-Keeper Касу. Функції роботи зі столиками вже є в стандартному функціоналі.




Висновок:


Якщо мова йде про невеликий заклад, то Айко ще може потягатися з кіпером. Але як тільки Ви переступаєте поріг під назвою «Ми ростемо», Ви будете просто викидати гроші. Які, працюючи на системі Р-кіпер, Ви могли б заощадити і раціонально використовувати за іншими витратними статтями. Тому, завжди детально розпитуйте і уточнюйте, що конкретно Вам необхідно купити, щоб вирішити свої завдання. Підсівши один раз, Ви станете заручником підводних каменів і багатьох «потрібних» ліцензій айко, про які Вам на початку і не говорили.


Скоро продовжимо. Нам багато є про що розповісти, щоб ресторатор зміг зробити правильний вибір.

Дякуємо Вам за увагу!

Ваш Майтек.

+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню