1. Главная
  2. Блог
  3. Системи енергозбереження для готелів: основні переваги і особливості

Системи енергозбереження для готелів: основні переваги і особливості

22 вересня 2020
444

Кожен з номерів сучасного готелю обладнаний безліччю електроприладів. Це різноманітні світильники, холодильники, телевізори, кондиціонери, вентилятори, електронні замки і тому подібні пристрої. 

Вся ця техніка іноді споживає таку кількість електроенергії, що витрати на її оплату можуть становити вельми солідну суму в бюджеті готелю. Практика показує, що найбільш ефективним способом зниження витрат є впровадження спеціальних автоматизованих систем.

Енергозберігаючі пристрої

Невиправдано високе споживання електрики в багатьох випадках пов'язане з тим, що гість, залишаючи номер, забуває вимкнути освітлення, кондиціонер або телевізор. Тому, в багатьох готелях сьогодні використовуються спеціальні енергозберігаючі контролери. 

Ці невеликі пристрої виглядають як звичайні вимикачі і встановлюють їх біля входу. Щоб використовувати електроприлади в номері, в контролер попередньо потрібно вставити ключ-карту. Після її видалення живлення автоматично вимикається, але не відразу, а з невеликою затримкою, як правило, 20-30 секунд.

Таким чином, в номері за відсутності гостя продовжать свою роботу тільки ті пристрої, які адміністрація готелю вважатиме за потрібне - міні-холодильники і, можливо, система клімат-контролю.





Елементи «розумного будинку»

Енергозберігаючі контролери досить прості в експлуатації, але не завжди ефективні. Наприклад, деякі гості навмисно беруть для себе відразу дві ключ-карти. Одну з них вони носять з собою, а іншу залишають вставлену в контролер. 

У подібних випадках відключення живлення, природно, не відбувається. Існують більш просунутий варіант енергозберігаючих пристроїв. Такий тип пристроїв вміє відрізняти картку гостя від карти персоналу. Від карти гостя активуються всі пристрої всередині номера, а від карти персоналу, наприклад, тільки основне світло і одна розетка для того, щоб покоївка могла прибрати номер, не використовуючи ніякі інші електроприлади.

Активно набирають популярність технології, розроблені свого часу для так званого «розумного будинку». У номері встановлюють систему датчиків присутності, термостат. Виступаючі від них сигнали обробляються спеціальним програмним забезпеченням, яке і приймає своєчасне рішення про про запуск того чи іншого сценарію освітлення і підключення електроустаткування.

Такий підхід дозволяє розраховувати на підвищення рівня комфорту для гостей готелю. Система автоматично підтримує заданий гостем температурний режим всередині номера.

+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню