1. Главная
  2. Блог
  3. Основні елементи системи енергозбереження для готеля

Основні елементи системи енергозбереження для готеля

22 вересня 2020
450

Будь-який готель починає окупати себе тільки через кілька років після її відкриття. При цьому основна частина витрат припадає на електроенергію. Адже сучасні номери обладнані різною побутовою технікою, мають електронні замки тощо. 

Тому економія на перших порах, і не тільки, для підприємців - це необхідність. Для зниження енерговитрат найкраще використовувати спеціальні автоматизовані системи.





Енергозберігаючий контролер

Найчастіше велика витрата електроенергії пов'язана з тим, що постояльці не вимикають освітлення і побутові пристрої, навіть, залишаючи свій номер. Для того, щоб уникнути перевитрати енергії, в сучасних готелях встановлюються спеціальні контролери. Зовні енергозберігаючі прилади виглядають, як стандартні вимикачі. Встановлюють їх, як правило, прямо біля входу в апартаменти.

Поки в пристрій не вставлена ​​спеціальна ключ-карта, електроенергії в номері не буде. Таким чином, гість, виходячи з номера або виймаючи ключ-карту із пристрою, автоматично відключає всі електричні прилади. 

Після свого повернення в номер клієнту буде досить повернути ключ в спеціальний отвір. Однак деякі апарати підключаються до іншого джерела енергії та працюють безперебійно. Найчастіше адміністрація готелю не підключає до енергозберігаючих систем міні-холодильники і системи клімат-контролю.





Допоміжні пристрої

На жаль, не завжди спеціальні контролери справляються зі своїм завданням на всі сто відсотків. Наприклад, деякі постояльці беруть відразу два ключі, один з яких завжди тримають в отворі енергозберігаючого блоку. Тому іноді власники готелів використовують більш просунуту версію контролера. 

Такий пристрій не тільки керує подачею електроенергії, а й розпізнає тип ключ-карти. Таким чином, при використанні карти мешканця номера в ньому будуть включені всі електроприлади. А ось картка персоналу зможе активувати тільки деякі пристрої. 

Наприклад, одну розетку і основне світло в апартаментах. Також можливе використання інших елементів "розумного будинку", таких як термостат або датчик присутності. Сигнали, які надходять від цих пристроїв, обробляються спеціальними програмами, що приймають рішення про включення електроенергії в номері.




Наша система енергозбереження та контролю персонала Ho-Co розроблена для готелів будь-якого типу та масштабу. Вона встановлена у міні-готелях та великих готельних комплексах по всій Україні!

+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню