1. Главная
  2. Блог
  3. Що потрібно зробити, щоб самостійно підготувати заклад до введення автоматизації?

Що потрібно зробити, щоб самостійно підготувати заклад до введення автоматизації?

15 червня 2021
375

1. Зручно розташувати обладнання. Термінали повинні розташовуватися в зручних місцях, при цьому, не заважаючи ні офіціантам, які не гостям закладу. А принтери повинні розташовуватися на спеціальних акуратних полицях в безпосередній близькості від розеток.

2. Продумати, як буде прокладатися локальна мережа по всьому ресторану. Не економте на кабелі - він обов'язково повинен бути мідним і складатися з чотирьох пар мідних жил. Всі дроти від терміналів і принтерів повинні акумулюватися в одному світче, який розташовується в захищеному місці. Щоб ніхто із співробітників або відвідувачів ресторану не міг випадково вимкнути його. Прокладаючи локальну мережу, беріть провід з запасом. Не страшно, якщо у вас залишиться метр або два кабелі, значно страшніше, якщо вам цієї довжини не вистачить.






Пам'ятайте, що кожен пристрій (найчастіше) підключається до мережі, а значить - для нього потрібна розетка або мережевий фільтр. Плануйте заклад так, щоб розеток було з запасом. Тут, як і в випадку з кабелем - нехай краще залишаться зайві, ніж на одну розетку доведеться кілька десятків пристроїв - таку напругу вона може не витримати!

Важливий момент - навчання персоналу. Його найкраще проводити заздалегідь, але не за місяць до відкриття закладу, коли все знання встигнуть забутися, а за кілька днів. Цього часу буде достатньо для того, щоб освоїти R-Keeper. Навчати потрібно не тільки офіціантів, а всіх співробітників, які будуть користуватися спеціалізованим софтом.

+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню